«Αναζητώντας τον Ιπποκράτη μέσα από τις αξίες της Μεσογειακής Διατροφής»

Στη Κώ διοργανώθηκε ημερίδα, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Αναζητώντας τον Ιπποκράτη μέσα από τις αξίες της Μεσογειακής  Διατροφής» του Υπουργείου Παιδείας, με την Υποστήριξη του Ι.Δ.Μ.Ε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος από τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες. Στη συνέχεια η εκπρόσωπος του Ι.Δ.Μ.Ε, έκανε την εισήγηση της για τη Μεσογειακή διατροφή,την οποία είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα παιδιά και οικαθηγητές Ολλανδικού σχολείου που φιλοξενούνταν εκείνη τη περίοδο από το Γυμνάσιο Ζηπαρίου.

Στη συνέχεια ο Σεφ του παιδικού σταθμού του δήμου,παρασκεύασε μαζί με τα παιδιά του Ολλανδικού σχολείου παραδοσιακή μεσογειακή σαλάτα. 

Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές – Διάγνωση & Αντιμετώπιση»

Το Ι.Δ.Μ.Ε. με τη συνεργασία και αρωγή του Δήμου Ηγουμενίτσας διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νευροαναπτυξιακές Διαταραχές – Διάγνωση & Αντιμετώπιση».Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας σαν κύριο θέμα κυρίως την διάγνωση από τους γονείς, για τυχόν Νευοαναπτυξιακές Διαταραχές.

Δεκάδες πολίτες έδειξαν το ενδιαφέρον τους και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ειδικούς για το θέμα.

Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων

Στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων – Ποτών – Μηχανημάτων & Εξοπλισμού  DETROP 2011, το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.) παραχωρήθηκε περίπτερο, στο οποίο οι πολίτες μπορούσαν να συζητήσουν με επιστήμονες Διαιτολόγους, μέλη του Ι.Δ.Μ.Ε. τόσο για τα αποτελέσματα των λιπομετρήσεων τους, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν την διατροφή τους.

Με αφορμή τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης με τη συμμετοχή Βαλκανικών Χωρών, «γαστρονομία… η τέχνη της δημιουργίας», που διεξήχθη στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Δ.Ε.Θ., υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.), ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς», διοργανωτή του διαγωνισμού, να ενημερώσει τους πολίτες για θέματα διατροφής. 

«Υγιεινή Διατροφή στα Στάδια της Ζωής»

Το Ι.Δ.Μ.Ε. με τη συνεργασία του Δήμο Φλώρινας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα: «Υγιεινή Διατροφή στα Στάδια της Ζωής».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας και πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Δήμου Φλώρινας. Σε αυτή συμμετείχαν ομιλητές από το χώρο της διατροφής, οι οποίοι ανέπτυξαν σε ένα πολυπληθές ακροατήριο τη σημασία της υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών προτύπων σε όλες τις ηλικίες. 

«Διαβήτης: Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα»

Το Ι.Δ.Μ.Ε. με τη συνεργασία του Δήμου Παιανίας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Διαβήτης: Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα».Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν επιστημονικές παρουσιάσεις και προσεγγίστηκε ολοκληρωμένα το θέμα της αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη, των νευρολογικών,ψυχολογικών και παθολογικών του επιπλοκών καθώς και του ρόλου της διατροφής στην αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες τους επιστήμονες από το χώρο της υγείας και της διατροφής.

«Με το νου στην Καρδιά»

Το Ι.Δ.Μ.Ε. με τη συνεργασία και αρωγή του Δήμου Μελισσίων διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Με το νου στην Καρδιά».Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο του Δήμου Μελλισίων και είχε σαν κύριο θέμα την Διατροφική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες τους επιστήμονες από το χώρο της υγείας και της διατροφής, ενώ χαιρετισμό απήυθηνε και ο Δήμαρχος Μελλισίων κος Γραφάκος.

Εκδήλωση με θέμα «Διατροφή & Άσκηση ως μέσα διασφάλισης της Υγείας» στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ι.Δ.Μ.Ε. με την συνεργασία και αιγίδα του Δήμου Νεάπολης, του Εργαστηρίου Υγιεινής & Διατροφής Αθλουμένων του Τομέα Ιατρικής της Άθλησης ΤΕΦΑΑ, Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και της Επιστημονικής Ομάδας Διαιτολόγων Διατροφή και των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης  ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Ειδικά για ανηλίκους, ειδικοί παιδαγωγοί οργάνωσαν ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες με θέμα την διατροφή. Ταυτόχρονα έγιναν παρουσιάσεις βιβλίων που έχουν σχέση με Υγιεινή Διατροφή. Σημαντική η παρουσία των συγγραφέων Νίκης Στρατηλάτη, Κώστα Στοφόρου & Άννας Φαχαντίδου.

Εκδήλωση με θέμα «Διατροφή & Άσκηση ως μέσα διασφάλισης της Υγείας» στην Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.) με την συνεργασία και αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Εργαστηρίου Υγιεινής & Διατροφής Αθλουμένων του Τομέα Ιατρικής της Άθλησης ΤΕΦΑΑ,Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και της Επιστημονικής Ομάδας Διαιτολόγων  - Διατροφολόγων διατροφή.

Εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για θέματα διατροφής και είχαν και την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν λιπομέτρηση η οποία στη συνέχεια αναλύθηκε από τους επιστημονικους συνεργάτες του Ι.Δ.Μ.Ε.

Διοργάνωση ημερίδας σε Καβάλα και Χρυσούπολη με θέμα : «Ισορροπημένη Διατροφή – Ασπίδα Υγείας»

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, της Νομαρχίας Καβάλας και του Δήμου Χρυσούπολης και στην οποία συμμετείχαν οι Γιατροί του Κόσμου,ο σύλλογος Προσωπικού & Φίλων Πνευμονολογικού Γ.Ν. Καβάλας «ΕΥΠΝΟΙΑ» και ο σύλλογος ινσουλινοεξαρτώμενων ατόμων με νεανικό διαβήτη «Γλυκιά Αγκαλιά Ν. Καβάλας».

Την ημερίδα στην πόλη της Καβάλας χαιρέτισε ο Υφυπουργός Υγείας – Άθλησης & Διατροφής, Μιχάλης Τιμοσίδης.

Εκδήλωση με θέμα «Γνωρίζουμε για να Ζήσουμε Καλύτερα» στην Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.) με την συνεργασία και αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Εργαστηρίου Υγιεινής & Διατροφής Αθλουμένων του Τομέα Ιατρικής της Άθλησης ΤΕΦΑΑ,Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και της Επιστημονικής Ομάδας Διαιτολόγων  - Διατροφολόγων διατροφή.

Εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για θέματα διατροφής και είχαν και την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν λιπομέτρηση η οποία στη συνέχεια αναλύθηκε από τους επιστημονικους συνεργάτες του Ι.Δ.Μ.Ε..

Διοργάνωση ημερίδας στην Λάρισα

Τον Σεπτέμβριο του 2010, το Ι.Δ.Μ.Ε. διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης πολιτών με θέμα : «Ισορροπημένη διατροφή : Σύμμαχος Υγείας, Ομορφιάς, Ευεξίας» στην πόλη της Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας «Ιπποκράτης».

Στην ημερίδα συμμετείχαν 14 ομιλητές, διαιτολόγοι, καθηγητές φυσικής αγωγής, γυναικολόγοι, συγγραφείς, παιδοενδοκρινολόγοι, ουρολόγοι,ειδικοί παθολόγοι και ψυχολόγοι.Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τους εισηγητές. 

Συνδιοργάνωση ημερίδας στα Ιωάννινα

Η Πανηπειρωτική Ένωση Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Ν.ΔΙ.), σε συνεργασία με την Ενδοκρινολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.), διοργάνωσαν ημερίδα , με θέμα  «Ο ρόλος της διατροφής και της άσκησης στο Σακχαρώδη Διαβήτη».

Οι ομιλητές εστίασαν με τις ομιλίες τους στο πρόβλημα των ανθρώπων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, αναλύοντας τρόπους για την αντιμετώπιση της νόσου.Η ημερίδα υποστηρίχθηκε από τις εταιρείες Barilla, Abbott και Alapis,μοίρασαν σε όλα τα μέλη της Πανηπειρωτικής Ένωσης Νεανικού Διαβήτη μεγάλο αριθμό δώρων. Στην ημερίδα συμμετείχαν δεκάδες πολίτες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Συμμετοχή στο Breakfast Festival 2010

Το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών με την ενεργό συμμετοχή δεκάδων μελών του, έδωσετο παρόν συνεισφέροντας στην ενημέρωση των πολιτών σε θέματα διατροφής και υγείας.Στόχος της εκδήλωσης ήταν ναπαροτρύνει, μέσα από την ενημέρωση και τη διασκέδαση, τους επισκέπτες προκειμένου να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες.

Συμμετοχή σε εκδήλωση ενημέρωσης

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Ι.Δ.Μ.Ε., από τον τομέα Επισιτισμού – Τουρισμού και Τομέα Ομορφιάς & Υγείας , τμήμα Διαιτητικής, του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Ι.Δ.Μ.Ε., με θέμα «Διατροφικές συνήθειες νέων και ποιότητα ζωής». Κατά την εκδήλωση η εκπρόσωπος του Ι.Δ.Μ.Ε. και επικεφαλής της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, Γούτα Κυριακή, Κλινική Διαιτολόγος, παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Κα Μήτσιου Φρόσω, Ψυχολόγος, καθηγήτρια ψυχολογίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,η κα Μπακαλίδου Νικολέτα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και  η κα Μπάμπου Σοφία,Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, μέλος της επιστημονικής ομάδας «διατροφή». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 1 Μαρτίου μέχρι 10 Μαϊου του 2010 σε πλήθος 963 ατόμων και είχε σα στόχο την συλλογή συγκριτικών στοιχείων με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς των νέων.

Ενημερωτική εκδήλωση & παρουσίαση βιβλίου

Με τη συμμετοχή του προέδρου τουΙΔΜΕ, Κλινικού Διαιτολόγου, Kου ΕυάγγελουΖουμπανέα, διοργανώθηκε στο χώροτης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκηςενημερωτική ημερίδα με θέμα τη“Διατροφική Νοημοσύνη και την Αντιμετώπιση της βουλιμίας, της πολυφαγίας και της παχυσαρκίας”.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης σημείωσειδιαίτερηεπιτυχία, καθώς το ενδιαφέρον των πολιτώνπάνω σε θέματα διατροφής και υγείας επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά με την πολύ μεγάλη συμμετοχή καθώς και με την ενεργή συμμετοχή των παρευρισκόμενων στη συζήτηση που ακολούθησε.

Επιστημονική ημερίδα ενημέρωσης πολιτών

Τον Μάρτιο του 2010, το Ι.Δ.Μ.Ε., σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για της ημέρας της γυναίκας,πραγματοποιήθηκαν δύο (2) ενημερωτικές ομιλίες, με τίτλο “Η συσχέτιση της Διατροφής με την Παχυσαρκία” και “Ο ρόλος της Διατροφής στην Αναιμία”.

Ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του Ι.Δ.Μ.Ε. Κλινικός Διαιτολόγος –  Διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός. Δεκάδες πολίτες παρακολούθησαν τις δύο ομιλίες και συζήτησαν με τον εκπρόσωπο του Ι.Δ.Μ.Ε. τόσο για το φαινόμενο της παχυσαρκίας, όσο και για το πώς μπορεί η διατροφή του ανθρώπου μπορεί να επηρεάσει κάποιες παθήσεις, όπως είναι η Αναιμία.

Apertura de cuenta bet365.es